Măsuri de protecție la hramul Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou

Cu dragoste întru Hristos Domnul, adresăm credincioșilor și pelerinilor care doresc să participe anul acesta la hramul Sf. Ioan cel Nou din Suceava rugămintea de a respecta următoarele îndrumări care au ca scop să protejeze propria noastră sănătate şi sănătatea celor din jurul nostru.

Persoanele având COVID – 19, persoanele care prezintă simptome de infecție respiratorie (febră, tuse, dureri în piept, greutate la respirație, rinoree, strănut), persoanele aflate în carantină, precum şi persoanele care au avut contact cu o persoană infectată sunt rugate să rămână acasă, putând urmări slujbele de hram pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Accesul la moaștele Sf. Ioan cel Nou se va face respectând o distanță de 1, 5 m față de persoana din față, așa cum este indicat prin benzile de pe trotuar și de pe alee.

Accesul în biserica Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou se va face pe un singur rând, la o distanță de 2 m între două persoane, distanță care urmează a fi respectată de la intrarea în biserică până la părăsirea ei. În spațiul interior este necesar să se poarte mască de protecție.

Participarea la slujbele oficiate în aer liber în zilele de 23-24 iunie se va face păstrând o distanță de 1,5 m în orice direcție; în acest sens, locurile în incintă sunt marcate prin cărămizi sau stegulețe.

Credincioșii și pelerinii vor folosi recipientele cu soluțiile de dezinfecție amplasate în mai multe locuri din incinta mănăstirii.

Se recomandă atenție sporită pentru evitarea aglomerației la pangar și în spațiul unde se aprind lumânări (prin păstrarea unei distanțe de 2 m).

La ieșirea de la slujbă, se vor folosi cele cinci porți ale incintei, pentru a evita aglomerația.

Pelerinii și credincioșii sunt rugați să asculte de îndrumările pe care le vor primi din partea preoților și voluntarilor responsabili cu ordinea în biserică, la Sfintele Moaște, în timpul participării la sfintele slujbe și pe traseul prin municipiul Suceava cu moaștele Sf. Ioan cel Nou.

Adăugați un comentariu