Profesorul universitar Cătălin Onuțu va asigura dirigenția de șantier la reabilitatea Cazinoului de la Vatra Dornei.

Astăzi, 20.08.2018 la sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a fost semnat contractul privind achiziția de Servicii de Asistenta Tehnică – Dirigenție de Șantier, în cadrul Proiectului Consolidarea și Restaurarea Clădirii Monument „CAZINOUL Băilor” cu schimbarea destinației în Centrul Muzeal „CAZINOUL Băilor”. Câștigătoare a fost desemnată SC C.G. DESIGN CONS SRL condusă de către profesorul universitar dr. Cătălin Onuțu. În portofoliul acestuia se găsesc lucrări importante cum ar fi servicii de dirigenție de șantier pentru reabilitarea Palatului Mitropolitan din Iași sau consolidarea restaurarea și amenajarea Palatului Culturii din Iași.

Astfel, se întregește echipa formată din Polarh Design prin arhitect Cristian Rânjă și SC Iasicon SA care se va ocupa de reabilitarea acestui monument istoric de o importanță deosebită pentru Bucovina și pentru Vatra Dornei.

În acest moment au fost finalizate demersurile și au fost obținute avizele de la Ministerul Culturii și Idențități Naționale – Comisia de Componente artistice respectiv pe cel al Comisiei de Monumente Istorice. Inspectoratul pentru situații de urgență Bucovina a emis aviz favorabil pentru securitatea la incediu. În perioada imediat următoare va fi finalizată și depusă documentația în vederea obținerii autorizației de construcție.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților